Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkerlijker te maken. Lees meer

NL   FR   DE   PL   RU   EN

Nieuws

Internationaal IJssculpturen Festival

10 januari 2014

Het Internationaal IJssculpturen Festival "Ice Magic" is, na het enorme succes in Parijs, voor het eerst in Brussel op het Paleizenplein te bewonderen. Het topevenement dat opende op 20 december 2013 vindt nog plaats tot 9 februari 2014.

De inspiratie voor de sculpturen werd gezocht in de wondere wereld van het stripverhaal. Meer dan vierhonderdtwintig ton ijs werd aangevoerd om de bezoekers mee te nemen naar de wereld van Kuifje, Kwik en Flupke, de Smurfen, Guust Flater, Asterix en nog veel anderen.

Ook werd gedacht aan de vele gebouwen en monumenten uit het Brusselse die het achtergronddecor vormen voor de ijsbeelden.

Initiatiefnemers Ice Magic uit Brussel en de Toeristische Dienst van Brussel contacteerden De Boer Tenten voor de levering van alle structuren.

Voor de ijshal werd een thermisch geïsoleerd Delta paviljoen van 1000m²gebouwd. Voor de restauranttent werd een Aluvista van 15x30 voorzien.

Deco-Fact voorzag al deze structuren van een stijlvolle zwarte stoffering.

Vergeet zeker je warme kledij niet en ril van bewondering tot 9 februari 2014, want in het paviljoen is de temperatuur zowaar -6°C.

 

« terug