Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkerlijker te maken. Lees meer

NL   FR   DE   PL   RU   EN

Nieuws

Deco Fact bekleedt l’Espace Maillot Jaune tijdens Tour de France

05 september 2015

Deco Fact stoffeert tenten voor de meest uiteenlopende en gevarieerde events. Tijdens de zomer zijn het vooral de viptenten op de grote festivals. Maar de zomer is natuurlijk ook de periode waarop de grootste wielerwedstrijd ter wereld plaatsvindt. Ook de tenten van dit mega event stonden dit jaar op de planning om te stofferen. Deco Fact bekleedde l’Espace Maillot Jaune in Utrecht. Hier vond op 4 juli 2015 Le Grand Départ plaats. Neptunus bv gaf ons de opdracht om hemel- en zijwandstoffering aan te brengen en om de standbouw te bekleden door middel van gestoffeerde wanden. In het wit maar uiteraard in het herkenbare Tour de France geel.

De Tour de France startte dit jaar in Utrecht. Op 4 juli werd hier de aftrap, oftewel Le Grand Départ, gegeven voor ’s werelds grootste sportevenement. Als fietsstad bij uitstek is Utrecht een ideale stad om de Tourkarvaan te ontvangen. Dagelijks rijden er 90.000 fietsers van en naar de binnenstad! En in Utrecht wordt gebouwd aan de grootste fietsenstalling ter wereld die plaats biedt aan 12.500 fietsen.

Het is de zesde keer dat de Tourstart in een Nederlandse stad is. Meteen een record voor een land buiten Frankrijk. Natuurlijk was het voor Utrecht een uitgelezen kans om de stad in de kijker te plaatsen van de wereldpers! De stad kreeg dankzij Le Grand Départ een enorme boost op economisch, cultureel en toeristisch vlak. Gedurende vijf dagen werd Utrecht overspoeld door honderdduizenden wielerliefhebbers. De duizenden journalisten niet inbegrepen. De stad kleurde gedurende deze periode compleet in het geel. Leuk detail: Utrecht is de thuisstad van Nijntje. Dit konijntje werd naar voorgedragen als de mascotte van Le Grand Départ in Utrecht.

 


« terug