Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkerlijker te maken. Lees meer

NL   FR   DE   PL   RU   EN

Nieuws

Deco-Fact decoreert Film Fest Gent

28 november 2015

Van 13 tot 24 oktober 2015 vond de 42ste editie van het Film Fest Gent plaats. Ook dit jaar maakte heel wat nationaal en internationaal talent hun opwachting in Gent. Naast enkele bekende acteurs en actrices zakten tal van getalenteerde regisseurs en producers af naar het Film Fest.

De organisatie van het Film Fest was in de vakkundige handen van het evenementenbureau Fast Forward. Dit bureau was het 1e jaar logistieke en coördinerende partner voor de VIP Village van Film Fest Gent.

<span style="mso-ascii-font-family: Calibri;" times="" new="" bold;"="" nl-be;="" roman";="" "times="" calibri;="">Deco-Fact decoreerde de tenten van de VIP Village. De Etagehal 15x10 en de Aluhallen van 15x35 en 25x40 werden met zwarte stoffering bekleed.

'D’Ardennen' van Robin Pront opende deze 42e editie in de Kinepolis. Internationale componisten en cineasten uit alle windstreken verbleven in stijl in Sandton Grand Hotel Reylof. Dankzij Port of Ghent zullen enkele publieksprijs stemmers een privé rondvaart met diner krijgen in de haven van Gent. ING organiseerde een "business innovation night" waar jonge starters en ondernemers met elkaar konden netwerken. Barco installeerde de eerste laserprojector ooit op een filmfestival waardoor een 3D film zoals ‘The Walk’ nog meer tot zijn recht kwam. Heel wat partners legden onze bezoekers in de watten, zo trakteerde Euro Millions op ijspralines, Bombay Sapphire op gratis Gin & Tonic en Stella Artois serveerde de filmliefhebbers niet alleen een slotfeest maar stond ook in voor een unieke fotoshoot.

De internationale jury van Film Fest Gent maakte de winnaars bekend in de verschillende competities. De jury bekroonde 'Ixcanul' van Jayro Bustamante met de Grote Prijs voor Beste Film. Deze film uit Guatemala vertelt het verhaal van Maria, een 17-jarig meisje. Zij woont met haar ouders op een koffieplantage aan de voet van de actieve vulkaan Ixcanul. Maria plukt er koffiebonen onder het toeziende oog van de Spaans sprekende ploegbaas Ignacio. Het lijkt Maria haar lot om met hem te trouwen. Maria echter droomt van de wereld "aan de andere kant van de vulkaan".


De Port of Ghent Publieksprijs gaat naar 'Black' van Adil El Arbi en Bilall Fallah. 'Black' viel eerder al in de prijzen op het Toronto International Film Festival. Deze film werpt een blik op de Brusselse misdaad en gaat over de 15-jarige Mavela die valt voor een jongen van een rivaliserende bende.

Het was een schitterende editie voor de vele bedrijven, partners en genodigden. Deze editie gingen meer dan 80.000 tickets de deur uit en het Film Fest ontving meer dan 18.000 VIP’s.

De media aandacht was bijzonder groot. Film Fest Gent kwam aan bod in kranten, op websites en op televisie zowel nationaal als internationaal. Wat meer dan ooit opviel, was de buzz op de sociale media.

Wil je het allemaal nog eens herbeleven? Geniet binnenkort op Proximus tv van de opnames van de 15e World Soundtrack Awards.

 

(Foto’s Fast Forward.)

« terug