Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkerlijker te maken. Lees meer

NL   FR   DE   PL   RU   EN

Nieuws

Deco-Fact stoffeert voor de doop van ‘Vole Au Vent’

22 mei 2016Donderdag 28 april werd het schip ‘Vole Au Vent’ in Oostende gedoopt en dit in aanwezigheid van Koningin Mathilde. ‘Vole Au Vent’ is het installatieschip van het internationale gerenommeerde baggerbedrijf Jan De Nul uit Aalst. Het schip is in 2013 gebouwd en werd recent aangekocht door Jan De Nul. Het is één van de grootste schepen in zijn soort en werd omgedoopt tot ‘Vole Au Vent’.

Dit imposante schip van 140 meter zal op de bodem van de Noordzee funderingen plaatsen voor windturbines. Het bedrijf Jan De Nul zal van mei tot en met augustus 50 nieuwe funderingen van 80 meter lang installeren in de Noordzee. De windturbines die er geplaatst zullen worden, behoren tot het project Nobelwind en wordt het vierde windmolenpark voor de Belgische kust. Het park ligt op 46 kilometer voor de kust van Zeebrugge en heeft een totale oppervlakte van 22 km². Het nieuwe windmolenpark zal een capaciteit van 165 megawatt en zal 186.000 gezinnen van groene stroom voorzien. Windenergie is een sterk groeiende sector. Voor Jan De Nul is het zeer belangrijk om hier actief in te zijn. De windmolenbouw in de Noordzee is hier alvast een voorbeeld van.

Koningin Mathilde trad op als doopmeter van ‘Vole Au Vent’. Na de doop van het schip, werd de Koningin ontvangen op het schip voor de ondertekening van de doopakte.

Voor deze plechtigheid stoffeerde Deco-Fact enkele tenten en dit in opdracht van Nimarent. Het ging om een Arcade booghal van 15m x 35m. Deze booghal had een transparant dak en deels transparante zijwanden. De booggevel werd tot op de grond afgestoffeerd. Vervolgens werden alle zeil- en alu poten vakkundig weggewerkt. Deco-Fact stoffeerde de Pagode 5m x 5m. Ook hier werd alle alu weggewerkt. De layer en reling werden strak bekleed.

 

« terug