Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkerlijker te maken. Lees meer

NL   FR   DE   PL   RU   EN

Nieuws

Deco-Fact stoffeert Kookeet in Brugge

07 november 2016
Kookeet is dé ontmoetingsplek voor elke fijnproever. Dit culinair festival, dat plaatsvindt in Brugge, was aan zijn zesde editie toe. 24, 25 en 26 september serveerden 31 topchefs waaronder gastchef Jeroen Meus tal van gastronomische gerechten. Het tentendorp waarin de chefs kookten en het publiek van de gerechten genoot, werd gebouwd door de Brugse firma First Tent. Zij gaven de opdracht aan Deco-Fact om de hallen te decoreren en te voorzien van dak- en zijwandstoffering. Het betrof maar liefst drie Aluhallen, vier booghallen van 20m op 5m en een de etagehal van 10m x 35m.

Gespreid over deze drie dagen, kon het festival rekenen op 130.000 bezoekers die proefden van wat de Vlaamse sterrenchefs serveerden. Het publiek kon kiezen tussen gerechten van o.a. Geert Van Hecke (Karmeliet***), Dominique Persoone (The Chocolate Line), Filip Claeys (Jonkman**) etc. Een luxeprobleem om te kiezen tussen al deze toppers.

In de champagnebar kon je, speciaal voor deze editie van Kookeet, drie Limited Editions-cuvées proeven van Champagne Résidence Pierre. Op het festival was ook een verfijnde koffie- en wijnbar aanwezig. Het publiek kon enkele van de chefs aan het werk zien tijdens de kookdemonstraties. Daarnaast stonden er kookbabbels op het programma.

Kookeet groeide op korte tijd uit tot het grootste foodfestival van Vlaanderen. Je kon aan toegankelijke prijzen proeven van culinaire gerechten en je leerde de chefs en hun restaurants kennen. Het is een formule die duidelijk aanslaat bij het grote publiek.
« terug