Deze website gebruikt cookies om de surfervaring makkerlijker te maken. Lees meer

NL   FR   DE   PL   RU   EN

Nieuws

Deco-Fact decoreert Evolution in stijlvol zwart-wit op BRAFA
31 januari 2017

 Van 21 tot en met 29 januari 2017 vond in Tour & Taxis Brussel de 62ste editie plaats van de Brussels Art Fair, beter bekend als BRAFA. Brafa is niet alleen het eerste belangrijke kunstevenement van het jaar, maar tevens een van de meest toonaangevende kunstbeurzen ter wereld. In opdracht van Neptunus Structures voorzag Deco-Fact het tijdelijke restaurant, ondergebracht in een Evolution-tent, van een stijlvolle stoffering.

Als een van de oudste kunstbeurzen ter wereld – BRAFA werd opgericht in 1956 – staat het evenement zeer hoog aangeschreven in de kunstwereld. En dat mag niet verwonderen gezien de organisatie jaar na jaar een topaanbod aan ‘schone kunsten’, antiek, modern en hedendaags werk en design onder één dak weet samen te brengen. Ruim 60.000 bezoekers – opnieuw een record – wisten dit jaar de weg naar Tour & Taxis, waar de beurs sinds 2004 haar thuishaven heeft, te vinden om er met volle teugen te genieten van het aanbod van niet minder dan 132 gerenommeerde exposanten uit zestien landen. Het feit dat BRAFA steeds meer buitenlandse kunstliefhebbers voor een trip naar Brussel weet te charmeren, bewijst dat het negendaagse evenement tot de absolute top van de Europese kunstbeurzen behoort.

Bij een prestigieuze beurs hoort een al even prestigieus restaurant en daar zorgden Neptunus Structures en Deco-Fact dan weer voor. Neptunus plaatste er een 15 m x 45 m grote Evolution-tent, die zich kenmerkt door een ingenieus bouwsysteem waarbij de aluminium dakconstructie in één keer met een hydraulisch systeem wordt opgetrokken. Deco-Fact zorgde op vraag van Neptunus voor een opmerkelijke én stijlvolle hemelstoffering van de tent met witte en zwarte vlakken en punten omhoog en omlaag in het dak. Visueel vormden de verschillende vlakken een visueel verbluffende, vloeiende overgang. Aansluitend op de hemelstoffering koos Deco-Fact ook voor een zijwandstoffering in wit waar ook hier weer zwarte vlakken in terugkwamen.

 

« terug